Δείτε Τι Παθαίνει Ένα Δισκόφρενο Σε Σκληρή Χρήση Video!

on

Όλοι μας γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τα δισκόφρενα όταν βρίσκονται κάτω από πίεση. Η θερμοκρασία τους ανεβαίνει και όπως είναι φυσικό σιγά-σιγά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους (ανάλογα και με το υλικό κατασκευής τους). Πολλές φορές μάλιστα έχουμε δει σε αγωνιστικά αυτοκίνητα δισκόφρενα πυρακτωμένα από τις τεράστιες δυνάμεις που αναπτύσσονται, όμως ποτέ δεν έχουμε δει τι γίνεται αν κάποιος αποφασίσει να εξαντλήσει τα όρια των φρένων (και του “επιστημονικού” χαβαλέ…).

Στο βίντεο όμως που δόθηκε στην δημοσιότητα βρέθηκε ο ήρωας από το συνηθισμένο σε τέτοιες “ακρότητες” Hydaulic Press Channel του Υoutube. Εκεί βλέπουμε μία ομήγυρη να έχει βάλει ως στόχο την εξώθηση των φρένων ενός ταλαίπωρου Ford Fiesta 1,6 toy 1990 στα όριά τους, μέχρι να σπάσουν τα πάντα.

Οι εικόνες έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον, παρά τον προφανή στόχο για εσκεμμένο διαδικτυακό virality. Κυρίως γιατί βλέπουμε ότι τα φρένα ακόμα και αυτού του αυτοκινήτου μπορούν να αντέξουν ως ένα βαθμό σε ακραίες δοκιμασίες που όμοιές τους δεν είναι φυσικό να υπάρξουν σε κανονική χρήση, όπου επέρχεται πολύ νωρίτερα το βράσιμο των υγρών και η πτώση της πίεσης στο κύκλωμα.

Πάντως το φινάλε (δείτε το μετά το τέταρτο λεπτό, υπάρχουν και Αγγλικοί υπότιτλοι…) είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς το δισκόφρενο του Fiesta δεν αντέχει όλα αυτά τα βασανιστήρια, σπάει και εκτοξεύεται με ορμή μακριά από το όχημα. Σε κάθε περίπτωση το video κοντεύει ήδη το 1 εκατομμύριο views, το ταλαίπωρο Fiesta μάλλον οδηγήθηκε να ησυχάσει για σκραπ και εμείς αποκτήσαμε μία γνώση που έτσι κι αλλιώς μας είναι αχρείαστη.

Πηγή: carzine.gr

Παναγιώτης Τριτάρης